Derfor skal du huske at være medlem af en a-kasse

Dette indhold er sponsoreret.

Uanset om du er studerende, i arbejde eller om du er arbejdssøgende, så er det vigtigt, at man sørger for, at man har meldt sig ind i en a kasse. Men der er faktisk stadig mange, der glemmer, at det er vigtigt. Det er f.eks. ikke noget, som alle studerende tænker på, og så kan man virkelig komme i problemer efter endt uddannelse – hvis man altså ikke får et job lige med det samme (som man sjældent gør).

Hvad gør din a-kasse for dig?

En a kasse giver f.eks. økonomisk støtte i en periode, hvor man ikke selv har en indtægt. Det kan f.eks. være efter man har taget sin uddannelse, hvor man derefter får lov til at have to år på dagpenge, hvor man skal bruge tiden på at finde et job. Lige nu snakkes der dog om, at man kun skal have ét år, og så må man sørge for at være ekstra aggressiv på jobmarkedet. Du kan spørge dine venner fra studiet om, hvad det er for en a kasse, de har. Det giver nemlig ofte mening, at man har den samme a kasse som dem, der laver det samme som en. Man skal have meldt sig ind i en a kasse mindst tre måneder inden endt studie, ellers får man en måneds karens.

Hvad koster en a-kasse?

Man siger typisk, at en a kasse koster omkring 500 kroner om måneden. Men det kan også være, at du kan være heldig at finde en billig a kasse til dig selv. Der er ingen grund til, at man betaler mere, hvis man kan få den samme service fra andre.

En a-kasse hjælper dig i gang igen

Men en a kasse bruges ikke kun som økonomisk støtte. Når du er jobsøgende, så skal du f.eks. huske, at du skal søge mindst to job om ugen. Når du har været på dagpenge i noget tid, så begynder du også at skulle have samtaler og gå til møder. Det kan også være, at du komme på et kursus, hvor man f.eks. skal blive bedre til at lave sit cv samt ansøgning. Din a kasse er også interesseret i, at du kommer ud på arbejdsmarkedet.

Hvad er supplerende dagpenge?

Hvis man har et job, hvor man ikke tjener over dagpengesatsen, så kan man få supplerende penge fra a kassen. Er det noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *