Sådan bliver din virksomhed forårsklar

Det er typisk i det private, at man taler om at blive forårsklar. Det indebærer havearbejde, oprydning, grundig vask i huset, trappevask, eventuel male noget udendørs og lignende. Det er dog ikke kun i det private hjem, at man ønsker at blive forårsklar. Også i erhvervet er det vigtigt, at arbejdspladsen ser præsentabel ud – speciel efter en hård vinter med storm og kulde. En præsentabel arbejdsplads giver ikke kun et godt billede udadtil, men fremmer også en positiv stemning og følelse blandt medarbejderne. En pæn arbejdsplan kan faktisk gøre rigtig meget på motivationen, da man føler sig tilpas og velkommen. Læs med og få et par tips til, hvordan din virksomhed bliver forårsklar og generelt ser indbydende ud. 

Fokussér på udendørsarealet 

Det første medarbejderne ser når de kommer på arbejde, er udendørsarealet. Det er også det forbipasserende eller gæster vil bemærke, og derfor er det vigtigt at det ser ryddeligt og pænt ud. Eksempelvis kan det være en fordel af hyre en gartner, der samler gamle og døde grene, der eventuel ligger i indkørslen eller rundt omkring. Hvis der er arealer med græs, skal græsplænen også plejes og klippes, samt eventuelle buske beskæres. Dette vil en gartner igen være behjælpelig til. Ellers er det også muligt at få en deltidsansat til at tage sig af de opgaver. Hvis parkeringspladsen eller indkørsel består af fliser, vil det også være optimalt, hvis disse engang imellem fik en vask eller behandling. Specielt efter vinteren vil man finde alger og andet vækst på fliser. Hvis der er en trappeopgang, kan den med fordel også blive vasket. Mere forårsklar kan man ikke blive. 

Behageligt og hyggeligt indendørsareal

Hvis du ikke allerede har hyret et rengøringsfirma, eller en rengøringsperson, så er det et absolut must i en virksomhed. Det er vigtigt at der rengøres dagligt, for at skabe en rent og hygiejnisk miljø. Hvis man dog ønsker, at blive ekstra forårsklar, kan man overveje at få ryddet op i skabe, kommoder eller lignende. Det er dog ikke kun rengøringen der har en indflydelse på hvor præsentabel arbejdspladsen ser ud. Det er også vigtigt at skabe en god stemning blandt medarbejderne. Det kan gøres ved at pynte lidt i højtiderne, have planter og blomster stående og have kunst hængende på væggene. Det vil helt sikkert bidrage til et godt arbejdsklima, hvilket også kan mærkes af besøgende eller folk udefra, når de indtræder i virksomhedens interne rammer. Indendørsarealet skal altså ikke kun blive forårsklar, men blive vedligeholdt året rundt.     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *