Sådan gør du din virksomheds lokaler mere indbydende

Et kontorfællesskab kan meget hurtigt blive et kedeligt og gråt miljø at begå sig i. Lokalerne kan være nogle ret uinspirerende rammer at arbejde i, fordi det ofte er lidt for enkle og minimalistiske stilvalg, der træffes, når virksomheders indretning skal på plads. Man vil jo nødigt risikere at forstyrre medarbejderne med for udfordrende malerier og for farverige møbler, når de sidder og prøver at arbejde så fokuseret som muligt. Men findes der måske en mellemvej, hvor indretningen i lokalerne i en virksomhed rent faktisk kan være med til at inspirere de hårdtarbejdende folk?

Start din makeover i kantinen

Hvis det kan virke for drastisk at begynde at hænge plakater på væggene og skifte møblerne ud inde i selve kontorlokalerne, så er det en god idé at starte virksomhedens makeover i kantinen. Kantinen er et frirum for medarbejderne, fordi det er her, hvor pauserne holdes, og maden indtages. Et kantinelokale emmer altid af god stemning, fordi det associeres med mad og hygge, og det fungerer som et slags pusterum fra det travle skema. Du kan derfor overveje at skifte de gamle og ofte institutionslignende kantine borde ud med nyere designerborde, som tilføjer en lethed og elegance, som gammeldags kantine borde bare ikke kan tilbyde.

Begynd i det små

Når de første ændringer er påbegyndt i kantinens lokaler, vil du opleve, at det bliver nemmere at udskifte andre små ting her og der. En lille ændring i indretningen, der kan gøre utrolig meget for et rum, er belysningen. Hvis der er den rette belysning, vil lokalet virke langt mere indbydende, og det vil også medvirke til et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Hvis der er en skarp belysning, der skærer i øjnene, kan det resultere i hovedpine og træthed, og derfor er en behagelig belysning altafgørende.

Skab det bedste indeklima

Hvis der er noget, der også kan få motivationen til at dale i et kontorfællesskab, så er det, hvis der er indelukket på grund af dårlig ventilation og udluftning i lokalerne. Så hvis du gerne vil gøre den daglige gang bedre for dine medarbejdere, er det også en god idé at overveje, hvorvidt vinduerne i din virksomheds lokaler trænger til en udskiftning. Der findes eksempelvis vinduer, der kan sørge for en konstant strøm af frisk luft ved hjælp af udluftningsventiler. Hvis du sørger for at holde luften ren og frisk i kontorlokalerne, så vil det helt sikkert have en positiv virkning på dine medarbejdere og dermed også deres arbejdsindsats!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *