Sådan lukker du en virksomhed

Dette indhold er sponseret

Det kan hurtigt komme til at virke uoverskueligt, når man skal lukke sin virksomhed. Ikke alene kan det gøres på mange forskellige måder, men de har også alle det tilfælles, at de både er tidskrævende og komplekse. Læs med her og lær, hvordan du nemmest muligt lukker en virksomhed.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det første valg, du skal træffe er, hvordan du ønsker at lukke virksomheden. Du har som udgangspunkt tre muligheder, der er som følger:

      1. Tvangsopløsning
      2. Likvidation
      3. Betalingserklæring

Som navnet også afslører, så er tvangsopløsning ikke en metode, man frivilligt vælger, men noget, der bliver en påtvunget, hvis virksomheden ikke overholder de væsentligste lovkrav.

Likvidation er omvendt en frivillig beslutning om at afvikle virksomheden ved at sælge alle aktiver og betale diverse kreditorer. Dette kan være nødvendigt for at kunne betale sine kreditorer, men det er også en meget tidskrævende proces.

Den sidste mulighed er derfor nedlukning med betalingserklæring, som med stort forspring er den nemmeste metode. Her skriver ejerne under på en betalingserklæring, hvori de tilkendegiver, at virksomheden ikke har gæld, og at de gerne vil have den opløst.

Nedlukning med betalingserklæring

Luk virksomhed med betalingserklæring, hvis du gerne vil have nedlukningen overstået hurtigst og nemmest muligt. En betalingserklæring er et juridisk dokument, hvor ejeren eller ejerne af virksomheden skriver under på, at al gæld er betalt, og virksomheden skal opløses.

Der gælder dog ét ufravigeligt krav for, at det er muligt at gennemføre en nedlukning med betalingserklæring. Virksomheden må nemlig ikke have nogen som helst form for gæld til hverken det offentlige såsom SKAT eller private kreditorer. Det inkluderer også manglende skat, moms og eventuelle afgifter. Hvis det senere viser sig, at virksomheden alligevel havde gæld, så vil ejeren eller ejerne hæfte personligt og solidarisk for den med deres egen formue.

Dertil er det også kun kapitalselskaber, altså anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S), der kan bruge betalingserklæring.

Sådan kommer du i gang

Det kan virke som en ordentlig mundfuld, når man skal lukke sin virksomhed. Selvom nedlukning med betalingserklæring er den nemmeste og hurtigste vej, er det ikke ensbetydende med, at det er hurtigt overstået.

Heldigvis kan du få billig hjælp til at håndtere hele processen. Luk virksomhed med Legal Desk ved at udfylde en simpel formular med spørgsmål. Når du har betalt og underskrevet, varetager Legal Desk hele nedlukningsprocessen fra start til slut. På den måde er du sikker på, at hele nedlukningen udføres korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *