4 fordele ved at have et holdingselskab

Dette indhold er sponsoreret. 

Du har sikkert hørt om konceptet holdingselskab før, men det kan være du stadig er lidt i tvivl hvad præcist et holdingselskab er? Et holdingselskab er et helt almindeligt anpartsselskab (ApS), hvis formål blot er at eje anparter i en anden eller flere andre selskaber. Der er altså ikke nogen drift som sådan i et holdingselskab. 

Det er nemt at stifte et holdingselskab

En gang var det svært at stifte virksomhed, men efter digitaliseringen er det blevet meget nemt. Du kan nemt gå ind på internettet og oprette dit holdingselskab hurtigt og billigt. Billigselskab er et godt eksempel på en virksomhed der online tilbyder at oprette et holdingselskab for dig hurtigt og billigt. Følg dette link for at se mere: Så let er det at starte et Holding.

De fire fordele ved et Holding

  1. Du kan undgå at skulle betale personskat af din virksomheds udbytte. Du kan med et holding overføre overskud efter skat fra driftsselskabet skattefrit til holdingselskabet.
  2. Du skal ikke betale personskat hvis du sælger virksomheden. Hvis du ender i en situation hvor du vil sælge din virksomhed og ikke har den gennem et holdingselskab, så skal du betale personskat af det du sælger den for. Det undgår du med et holding.
  3. Du kan beholde det akkumuleret overskud hvis driftsselskabet går konkurs. Holdingselskabet er et sikkert sted for dig til at opbevare overskuddet fra dit driftsselskab eller dine driftsselskaber. Hvis f.eks. at driftsselskabet går konkurs i år 4, så kan du beholde det overskud du har overført til holding i år 1, 2 og 3. Hvis disse penge stadig stod i driftsselskabet, så ville de også være mistet i forbindelse med konkursen.
  4. Det er meget nemmere at håndtere udbytte når driftsselskabet har flere ejere. Hvis hver ejer har et holdingselskab, så udbetaler driftsselskabet blot udbytte til hver ejers holdingselskab. Hvordan dette udbytte så bruges efterfølgende er ikke et problem for driftsselskabet.

Det var altså fire gode fordele ved at stifte et holdingselskab, når man bevæger sig ud i at drive virksomhed. Udover disse fire fordele er der dog også flere andre fordele. Hvis f.eks. du ejer flere virksomheder og ikke gider at betale løn til dig selv fra alle sammen, så kan du blot overføre overskud fra disse virksomheder til dit holdingselskab og så bruge holdingselskabet som det firma der udbetaler løn til dig. På den måde bliver økonomien også mere simpel og holdingselskabet agerer på en måde som bank for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *