Annonce
Det at være plastmager er et spændende men overset job. Det er ikke et, som alle kender til, og det er heller ikke alle der ved, hvordan man bliver det. Vi vil derfor fortælle dig lidt om, hvad det indebærer at være plastmager, og hvordan man bliver det.
Sådan bliver man plastmager
For at bliver plastmager skal man igennem en 4-årig erhvervsuddannelse. Et forløb som veksler mellem det faglige og praktiske. Man skal altså både sidde på skolbænken, men man skal også ud og have det ind under huden i praktikforløb. Derudover er det en uddannelse, hvor der næsten er garanti for arbejde med det samme bagefter, hvilket er en dejlig sikkerhed at have, når man skal vælge uddannelse. Man kan tage selve skoleforløbet af plastmager to forskellige steder. Det ene er i Ribe, og det andet er Den Jydske Håndværkerskole. De praktiske forløb af uddannelsen kan være landet over. For at kunne optages på grundforløbet skal man have bestået folkeskolens afgangsprøve eller en tilsvarende prøve. Derudover skal man have et gennemsnit på mindst 2,0 i dansk og matematik fra afgangseksamen i 9. eller 10. klasse. En plastmager tjener omkring 30.000 kr. i måneden.
Det man bliver er specialist indenfor plastproduktion, og man opnår den nyeste viden, når det handler om miljø, genanvendelse og produktion. Det er altså en god måde at bidrage til miljøet med, fordi man arbejdet med de nyeste muligheder inden for genanvendelse af plastik. Der er tre underkategorier af produktionsområder, man kan specialisere sig indenfor.
De tre er sprøjtestøbning, ekstrudering og termoformning og til sidst hærdeplast. Og alt efter hvad man specialisere sig indenfor, åbner det for forskellige muligheder hos forskellige virksomheder.
Hverdagen for en plastmager
Når man er uddannet plastmager er der både mulighed for at arbejde på dags-, aften-, og nathold. Der kan derfor tilpasses ens personlige situation i forhold til familie og lyst til at arbejde på forskellige tidspunkter af døgnet. Man kan have med forskellige arbejdsopgaver at gøre, men det kan blandt andet være opstilling og indkøring af støbeværktøjer, støbemaskiner og robotter. Det kan også være start over overvågning af produktion, løbende procesoptimering og deltagelse i udviklingsprojekter.
Vi håber at denne artikel har fået dine øjne op for jobbet, og at du måske selv vil overveje at læse til plastmager eller måske bare anbefale det til nogen du tror, der kunne have en interesse i at læse til det. Som nævnt er det en god måde at uddanne sig til noget, s