Erhvervstips: Transport af levende dyr

Når et dyr skal transporteres, er der en række krav, man skal have in mente. Her er samlet en opsummering i forhold til alle de vigtigste ting, du skal sørge for leves op til, når du bestiller den optimale dyretransport – både som kæledyrsejer og som dyrepasser af mere eksotiske arter.

Erfaring først og fremmest

Myten om at velfærd og dyretransport ikke kan gå hånd i hånd skal aflives. Der findes nemlig firmaer, som har engageret sig højt og dermed specialiseret sig i netop den opgave, der ligger i at sørge for dyrene er trygge. Det er klart, at det ikke er deres vante habitat, men mange års erfaring indenfor branchen har lært transportørerne hvordan det skal foregå, for at dyret for en bedst mulig oplevelse, uanset om de er privatejede eller firmaejede, såsom zoologisk have.

Direkte, hurtigt og godkendt

Efter dyrets velfærd, dog stadig som en slags forlængelse heraf, bør der leves op til to andre krav, som også hører under selve transportturen. Den skal nemlig være den mest direkte mulighed, så turen er så kort og hurtig som overhovedet muligt. Så behøver dyrene nemlig ikke befinde sig i transportmidlet i længere tid end højst nødvendigt, og risikoen for stress minimeres betydeligt. Det er nemlig vigtigt, at der altid handles ud fra, hvad der er bedst for dyret.

 

Derudover er det også et must at sikre sig, at transportmidlerne, der anvendes, er godkendte. Især ved længere ture i vente, bør de synstjekkes. På den måde kommer der forhåbentligt ingen unødvendige, uventede stop undervejs – og så bliver turen ikke længere end hvad godt er. I Danmark er det desuden også lovpligtigt, at fødevarestyrelsen kommer og tjekker op på dyrenes sundhedstilstand. Når det er gjort, og det hele er fint, kan turen begynde. 

Helst til en god pris

Til slut er der noget omkring det hele, der nok er mere interessant og relevant for dig end for dyrene. Nemlig prisen. Den skal helst være overkommelig og naturligt nok passe til budgettet. Det vil sige, at prisen skal fastlægges med ro i maven velvidende om, der ikke komme uforudsete udgifter senere.

 

Kan alt vinges af?

Kan samtlige krav vinges af i bokse, er du/I temmelig godt på vej – uanset om det drejer sig om transport af en lille vuffer, en stor bamsefar eller løvernes konge. Det vil altså sige, at den bedste, mest optimale dyretransport er fundet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *